Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

Brand komt dikwijls voor dan u denkt, zowel bij particulieren woningen als bedrijven. En wie informeert de brandweer als u niet thuis bent?

» Offerte aanvraag

In ons brandbeveiligingssysteem kunnen optische rookmelders aangekoppeld worden die zowel hitte als rook detecteren. Bij brand wordt er dan via de centrale een sein gestuurd naar de meldkamer.
Zo blijft u ook op de hoogte van eventuele brand als u niet thuis bent en is de brandweer véél sneller bij u thuis. Wat het verschil kan betekenen tussen leven en dood.

U kiest voor brandbeveiliging? Geweldig! Aan de hand van uw profiel maken we een keuze tussen een conventioneel of een geadresseerd systeem.

CONVENTIONELE SYSTEMEN

Bij een conventioneel systeem wordt het systeem ingedeeld in verschillende zones. Op deze zones worden detectiepunten en drukknoppen aangesloten. Detectoren melden zich bij een brandalarm dus als groep, per zone. De gebruiker kan zien waar in het gebouw het alarm actief is geworden en vervolgens de nodige actie ondernemen.

Conventionele systemen brandbeveiliging

 

GEADRESSEERDE SYSTEMEN

Een geadresseerd systeem bestaat uit een intelligente centrale met een display. Iedere afzonderlijke branddetector en drukknop heeft zijn eigen unieke adres. Zo kan men op de centrale onmiddellijk en duidelijk zien welke detector alarm heeft geslagen. Deze systemen zijn zeer geschikt voor gebouwen met een uitgebreide structuur of een groot aantal ruimtes zoals hotels, ziekenhuizen, kantoren,…

 

Geadresseerde systemen brandbeveiliging