De feiten en cijfers over inbraak

De feiten en cijfers over inbraak

Voorkomen is beter dan genezen. Om inbraak te voorkomen, heeft u natuurlijk een uitstekende beveiliging nodig, maar ook een goede voorbereiding. We houden u alvast up-to-date met volgende feiten over inbraak.

Wat u moet weten over de inbreker?

De meeste inbrekers zijn actief bij afwezigheid van de bewoner(s). Dit is een belangrijke vaststelling omdat dit het belang onderstreept om sluitsystemen te gebruiken die ook van buitenaf bedienbaar zijn, zeker voor wat de deur betreft langs waar men gewoonlijk het gebouw verlaat.

Het risico op inbraak is even hoog in de namiddag als in het tweede deel van de nacht. Vaak echter vergeet men juist tijdens de dag de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen.

Meestal komt de inbreker langs de achterzijde van de woning. Deze manier van werken biedt hem niet alleen meer discretie, maar vaak is de beveiliging hier ook het zwakst.

Het is eerder uitzonderlijk dat een confrontatie tussen de inbreker en de bewoner plaatsvindt. Inderdaad, heel wat daders werken in een voor hen bekende omgeving en zij hebben er weinig belang bij een confrontatie uit te lokken zodat ze herkend of goed beschreven kunnen worden.

  • In België gebeuren er meer dan 100.000 inbraken per jaar! Dit wil zeggen dat er gemiddeld 275 inbraken per dag plaatsvinden in ons land
  • 70% van de Belgen denkt ten onrechte dat hun woning voldoende beveiligd is
  • Inbraken vinden steeds vaker overdag plaats
  • Een inbreker met eenvoudig gereedschap heeft gemiddeld 30 seconden nodig om een niet beveiligde woning binnen te dringen
  • Een inbreker neemt niet langer dan 3 minuten de moeite om een woning binnen te dringen
  • Door het plaatsen van Ramcom Alarmsysteem  neemt de kans op inbraak met 95% af

feiten inbraken woning

Bron : Criminaliteitsstatistieken en Inbraakpreventie Federale politie

Beveilig je woning tegen inbraak. Vraag raad aan Ramcom Security!