SUBSIDIES EN PREMIES VOOR ALARMSYSTEMEN 2016

SUBSIDIES EN PREMIES VOOR ALARMSYSTEMEN 2016

De investering in een alarminstallatie of andere inbraakwerende maatregelen zijn een verstandige keuze in deze tijden. Vroeger kon je hiervoor belastingvermindering krijgen. Het Vlaams Gewest en het Waals Geweest zijn met deze maatregelen gestopt. Enkel in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heb je voor werken uitgevoerd in 2015 nog recht op belastingvermindering.  Ook sommige gemeentes geven nog premies.

 

PREMIES GEMEENTES

Sommige gemeentes geven nog premies voor de installatie van alarmsystemen. Het is enkel mogelijk een premie aan te vragen mits voorlegging van een geldige factuur. De hoogte van de premie hangt af van gemeente tot gemeente. Gemiddeld bedraagt het maximumbedrag per woning 250 euro. Je doet er goed aan vooraf contact op te nemen met het gemeentebestuur zodat je perfect weet waarvoor je een premie kan krijgen. Om te weten of dat in jouw gemeente het geval is, surf naar premiezoeker.be

 

BELASTINGVOORDEEL BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

In Brussel kan je nog steeds een fiscaal voordeel krijgen wanneer je je appartement of woning in 2015 door een aannemer laat beveiligen. Het Brussels Hoofdstelijk Gewest biedt een belastingvermindering van dertig procent met een maximumbedrag van 760 euro. Je kunt de premie ontvangen als eigenaar, huurder, erfpachter of vruchtgebruiker.

Nood aan specifiekere info of vragen? Dan kan je terecht op het portaal van FOD Financiën.

 

SUBSIDIES VOOR HULPMAATREGELEN

Sommige investeringen worden niet onmiddellijk beschouwd als inbraakwerend, maar kunnen het inbrekers wel een pak lastiger maken. Dubbel glas is daar een voorbeeld van. Ook het vernieuwen van buitenschrijnwerk met moderne en veiligere sloten kunnen helpen.

Je maakt kans op de Verbeteringspremie van de Vlaamse overheid als je je ramen vernieuwt met dubbele beglazing. Hiervoor kan je maximum 1250 euro krijgen als je voldoet aan de voorwaarden. Facturen mogen bovendien niet ouder zijn dan 1 jaar. Voor meer info, klik hier.

Bovendien is er ook de Renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Je kan er mogelijk aanspraak op maken als je ramen en buitendeuren vervangt door isolerende hoogrendementsbeglazing met een Ug-waarde van maximaal 1,1 W/m²K. Ook het plaatsen van rolluiken komt in aanmerking. Voor meer info, surf naar de officiële site van de Vlaamse overheid.

 

Om de kosten van je alarmsysteem in te brengen in je belastingen of premies aan te vragen is het belangrijk om te werken met erkende installateur. Via offerte formulier kan je nu vrijblijvend offerte aanvragen