Honderden Belgen begluurd via gehackte camera’s

honderden belgen worden begluurd

De hele wereld kan binnengluren in meer dan honderd Belgische woonkamers, cafés en kantoren. Schuldige is de Russische website Insecam.org, die livebeelden van privécamera’s illegaal verspreidt. Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) is verbolgen en vraagt dat computerspecialisten van de federale politie ingrijpen, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen vrijdag.

De website vormt een potentiële goudmijn voor inbrekers, dieven en tigerkidnappers. Zij zien wanneer bewoners thuiskomen, met welke wagens ze rijden, of er een waakhond in huis is en wanneer de winkelier zijn kassa leegmaakt.

De beheerder van de website zegt dat hij de camerabeelden legaal verspreidt, maar dat klopt hoegenaamd niet. “Deze praktijken zijn onwettig, want de mensen op de beelden hebben geen toestemming gegeven”, zegt Caroline De Geest van de Privacycommissie, die eigenaars van camera’s aanraadt om alles goed te beveiligen.

Staatssecretaris De Backer maakt zich ernstige zorgen over die schending van onze privacy. “Dit kan echt niet door de beugel. Omdat deze website zich onrechtmatig beelden eigen maakt, en het dus eigenlijk om hacking gaat, vragen wij een onderzoek aan de Computer Crime Unit van de federale politie”, zegt De Backer.

De website vormt een potentiële goudmijn voor inbrekers, dieven en tigerkidnappers. Zij zien wanneer bewoners thuiskomen, met welke dure wagens ze rijden, of er een waakhond is en wanneer de winkelier zijn kassa leegmaakt.

Bron: hbvl

Hiervoor verwittigen we onze klanten al jaren. Laat je systeem installeren door een erkende installateur met kennis van zaken die zorgt voor een perfecte beveiliging van hun beelden.

Wat kan Ramcom Security voor u betekenen?

Ramcom Security is opgericht als IT dienstenbedrijf en bouwde een uitgebreide kennis op inzake computer netwerken, beveiliging en camera installatie’s.
Wenst u meer informatie of een offerte? Wij helpen u graag verder!