Overvallers weggejaagd door mist beveiliging

mistbeveiliging-juwelier
HEIST-OP-DEN-BERG / MECHELEN – De bekende juwelenzaak Clem Vercammen, in de Bergstraat in Heist-op-den-Berg, is vrijdagochtend overvallen door drie gewapende kerels. Ze bedreigden het personeel en wilden de horloges van de duurdere merken uit de vitrinekasten stelen. Gelukkig werd hier middels mistbeveiliging een stokje voor gestoken en werd de overval voorkomen.
De overvallers sloegen op de vlucht en vluchtten weg. De politie startte met een grondige zoekactie naar het gezelschap en kwam te weten dat één van de overvallers in de streek van Lier in een andere auto was gesprongen. Omstreeks 10.15 uur – amper een half uurtje na de overval – kon de politie in Mechelen de twee auto’s van de verdachten klemrijden. De twee werden gearresteerd en worden vrijdagavond nog voor de onderzoeksrechter geleid.
Bij de overval op de winkel in Heist-op-den-Berg raakte één werkneemster lichtgewond.

Mistbeveiliging

Mistbeveiliging laat steeds vaker zijn effectiviteit zien. De inzet van een mistmachine zorgt er niet alleen voor dat uw kostbaarheden onzichtbaar worden, ook uw personeel wordt aan het zicht van de overvallers onttrokken.

Veel overvallers profiteren van de geruime tijd die zij hebben voor de politie komt. Zij kunnen binnen enkele minuten uw zaak helemaal leegroven en zijn ver voordat de politie komt weer vertrokken. De Bandit mistgenerator kan binnen enkele seconden een grote ruimte vullen. In de mist bedraagt het zicht maximaal 30 centimeter. De overvaller kan zo geen hand voor ogen zien en zal al snel zonder buit het hazenpad kiezen.

Meer informatie over mist generators vind je hier