Home breadcrumb-arrow Beveiliging breadcrumb-arrow Alarmsystemen breadcrumb-arrow Parket verspreidt nieuw opsporingsbericht “man met hoedje”
formats

Parket verspreidt nieuw opsporingsbericht “man met hoedje”

3171096941

Het federaal parket heeft een nieuw opsporingsbericht verspreid over de zogenoemde man met het hoedje, de derde dader van de aanslag op Brussels Airport, op 22 maart. De speurders zijn erin geslaagd de vluchtweg van de derde dader van de aanslag op Brussels Airport te reconstrueren.

De vluchtroute loopt van de luchthaven tot aan het kruispunt van de Brabançonnelaan en de Notelaarsstraat, in Schaarbeek. De beelden hiervan zijn inmiddels vrijgegeven via YouTube.

Na de dubbele explosie in de vertrekhal van de luchthaven heeft de man het gebouw verlaten en is hij via het Sheratonhotel richting Zaventem gewandeld. Langs de Grote Daalstraat is hij naar de Leuvensesteenweg gegaan. Daar was hij om 8.50 uur. Op zijn weg heeft hij de regenjas weggegooid die hij aan had. Die is tot nu toe niet teruggevonden.

De verdachte heeft zijn weg vervolgd met een lichtkleurig hemd, met opgestroopte mouwen. Via de Leuvensesteenweg is hij tot aan het Meiserplein gewandeld, in Schaarbeek. Daar is hij door bewakingscamera’s gefilmd om 9.42 uur. Hij wandelde verder langs de Leuvensesteenweg tot aan het Daillyplein, waar hij linksaf sloeg, de Brabançonnestraat in. Hij is voor het laatst gezien aan het kruispunt met de Notelaarstraat, om 9.50 uur.

0012

2525877825

De speurders zoeken nog getuigen die de verdachte daarna hebben gezien. Ze zijn ook nog op zoek naar zijn weggegooide regenjas. Die heeft een lichte kleur, en een kap met een donkere binnenkant. De jas is erg belangrijk voor het sporenonderzoek.

Het hemd van de verdachte is vermoedelijk lichtblauw en heeft donkere ellebooglappen. Daarnaast droeg de verdachte een donkere broek en bruine schoenen met witte zolen.

De onderzoekers zijn benieuwd naar elke bruikbare tip. Getuigen kunnen zich melden op het gratis nummer0800 30300 (vanuit België) of op 0032 2 5544488 (vanuit het buitenland). Tips zijn ook welkom viaopsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt gewaarborgd.

1474629785

bron: https://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2622789

 
© Copyright 2016 Beveiliging - Software - IT - Telecom Ramcom. All Rights Reserved. Privacy policy