PROJECT STAPELPLEIN

Wij stellen voor:
Onze laatste oplevering, project Stapelplein in samenwerking met STRABAG en HS-Group.

Een project met zes appartementsblokken  waarvan één met 16 verdiepingen en een ondergrondse parkeergarage in hartje Gent voorzien van BOSH analoge brandmeldcentrale.

Wat is een” brandmeldcentrale” ?

Kort uitgelegd is de brandmeldcentrale het brein bij een automatische brandinstallatie. De centrale communiceert met alle branddetectoren en handbrandmelders die vervolgens de sirenes activeert die op hun beurt een luide akoestische signaal gaat afspelen zodat de evacuatie start. Ook communiceert de brandmeldcentrale met andere elektronica die aanwezig zijn in de appartementsgebouwen, zoals bijvoorbeeld een lift die automatisch naar de evacuatie vloer daalt en niet meer gebruikt kan worden of rookgordijnen die naar beneden rollen.

Wie, wat, hoe?

Eerst en vooral wordt de situatie grondig bestudeert. De keuze van de te gebruiken producten en centrales worden aan de hand van deze studie gemaakt. Het is zeer belangrijk dat een installatie door een erkende instantie geplaatst en geprogrammeerd wordt. De vakkennis van onze installateurs en de ervaring van RAMCOM SECURITY door de jaren heen is alvast een goede keuze voor onze klanten.

Waarom is een brandmeldcentrale zo belangrijk voor de brandweer?

De brandmeldcentrale en de herhaalborden geven informatie over de omvang en locatie bij beginnende brand.  Op deze manier kan brand vroegtijdig ontdekt en de schade beperkt worden. Een herhaalbord wordt dan ook meestal geplaats aan de ingangen waar de brandweer snel zijn interventie kan verrichten.

Samen voor een veiligere leef- & werkomgeving

RAMCOM SECURITY

    Naam (verplicht)

    Tel/GSM (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht