Aftrek van de beroepskosten tot 120 %

120 % aftrekbaarEen beveiligd beroepslokaal brengt meer op dan u denkt. Door de beveiliging van uw werkomgeving te verhogen, beperkt u niet alleen het risico op diefstal, inbraak of een overval maar ook de financiële gevolgen ervan. Bovendien creëert u een zorgeloze werksfeer voor u en uw werknemers.
Aarzel niet om gratis advies in te winnen bij één van ons adviseurs. Deze professionals detecteren en analyseren de sterke en zwakke punten van uw beroepslokalen.
Contacteer ons

Voor wie?

Voor zelfstandigen, KMO’s en vrije beroepen die hun beroepslokalen beveiligen.

Welk voordeel?

De kosten betreffende het leveren van bepaalde diensten inzake beveiliging zijn aftrekbaar, als beroepskosten, tot 120 % . Deze aftrek wordt uitgevoerd voor het jaar waarin deze kosten werden gemaakt of gedragen.

Diensten die recht geven op een fiscale aftrek tot 120 %

  • abonnementskosten voor de aansluiting op een vergunde alarmcentrale;
  • kosten voor het beroep doen op een vergunde bewakingsonderneming voor beveiligd transport (ophalen van plofkoffers);
  • kosten voor het gezamenlijk beroep doen op een vergunde bewakingsonderneming door een groep ondernemingen (consortiumbewaking).

Wat moet u doen?

U kunt een verhoogde fiscale aftrek verkrijgen voor de kosten die effectief betaald zijn tijdens het belastbaar tijdperk. U zult dus, onder uw beroepskosten, 120 % van de uitgaven betaald in 2016 betreffende deze diensten, moeten vermelden in uw belastingaangifte (aanslagjaar 2017), die u zult ontvangen in de loop van het eerste semester van 2017.

Wettelijke regelgeving Investeringsaftrek in beveiliging :

De lijst met mogelijke investeringen op vlak van beveiliging alsook de hierop betrekking hebbende kwaliteitsvoorwaarden, worden opgenomen in het koninklijk besluit van 17 augustus 2007 tot wijziging van het KB/WIB 92 inzake de investeringsaftrek (Belgisch Staatsblad, 30.08.2007)
Aftrek van de beroepskosten tot 120 % :Art. 54: In het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992 wordt een artikel 64ter ingevoegd

 

bron: https://www.besafe.be/ondernemers/aftrek-van-beroepskosten-tot-120

 

6% op renovatiewerken? Woning moet ouder zijn dan 10 jaar

Ramcom-Security-Blog

Ramcom-Security-Blog

Het gunsttarief van 6% BTW op renovatiewerken voor particuliere woningen ouder dan vijf jaar, is sinds 1 januari 2016 gewijzigd naar woningen ouder dan tien jaar. Renovatiewerken is een breed begrip waaronder ook het plaatsen van een alarmsysteem, bewakingscamera, brandbeveiliging, toegangscontrole valt. Voorwaarde voor het verlaagd BTW-tarief is uiteraard wel dat het gaat om een particuliere woning en dat de werken worden uitgevoerd door een geregistreerde aannemer.

Voor heel wat particulieren scheelde het een serieuze slok op de borrel: slechts 6% BTW op alle mogelijke renovatiewerken aan hun woning – uitgevoerd door een geregistreerde aannemer – wanneer de woning ouder is dan 5 jaar.

Door de verhoging van de ‘leeftijdsgrens’ naar tien jaar vallen heel wat woningen tijdelijk uit de boot en betaalt de opdrachtgever het standaardtarief van 21% BTW. De verhoging ging in op 1 januari 2016.

Alarm of beveiliging?

Ook in bestaande woningen is het perfect mogelijk om een alarmsysteem, camerabewaking, brandbeveiliging of toegangscontrole in te bouwen.

Wanneer je de werken laat uitvoeren door een erkende aannemer zoals Ramcom Security én je woning is ouder dan 10 jaar, dan geniet je nog steeds van het verlaagde BTW-tarief van 6%. Deze werken vallen dus absoluut onder de noemer renovatiewerken.

Overgangsmaatregelen

De wetgever voorzag wel nog enkele overgangsmaatregelen voor woningen tussen 5 en 10 jaar. Eén van de voorwaarden is dat de aannemingsovereenkomst gesloten moest zijn voor 31 december 2015. Hiervan moest je een kopie bezorgen aan het BTW-controlekantoor.

Meer weten over de mogelijkheden van de 6%-regeling voor de installatie van een alarminstallatie, camerabewaking, brandbeveiliging of toegangscontrole? Contacteer Ramcom Security.

 

SECURITY ESSEN 2016 RAMCOM SECURITY

Gisteren zijn wij  er op geweest voor de derde maal bij Security Essen. Het was niet alleen zeer leeriijk maar ook dolle pret gehad met de 3d bril (second live)

 

Juwelen, geld en multimedia zijn de meest gestolen goederen in woningen

Inbrekers zijn het meeste uit op juwelen, geld en multimedia.

Modus operandi

Dieven proberen zo snel mogelijk binnen te geraken, dus gebruiken ze de weg met de minste obstakels. De voorgevel van een woning is meestal goed beveiligd, maar de achterkant is dat veel matiger. Volgens de Federale Politie gebeuren dan ook 70 % van de inbraken langs de achterzijde van de woning. De nieuwe modus operandus uit het Gentse, inbreken via de eerste verdieping, bouwt verder op hetzelfde principe. Inbrekers kiezen voor een toegang die makkelijk is en niet te veel in het zicht van eventuele voorbijgangers.

De buit

Top 10 van de meest gestolen goederen

grafiek de buit

 

Honderden Belgen begluurd via gehackte camera’s

honderden belgen worden begluurd

De hele wereld kan binnengluren in meer dan honderd Belgische woonkamers, cafés en kantoren. Schuldige is de Russische website Insecam.org, die livebeelden van privécamera’s illegaal verspreidt. Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open Vld) is verbolgen en vraagt dat computerspecialisten van de federale politie ingrijpen, schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen vrijdag.

De website vormt een potentiële goudmijn voor inbrekers, dieven en tigerkidnappers. Zij zien wanneer bewoners thuiskomen, met welke wagens ze rijden, of er een waakhond in huis is en wanneer de winkelier zijn kassa leegmaakt.

De beheerder van de website zegt dat hij de camerabeelden legaal verspreidt, maar dat klopt hoegenaamd niet. “Deze praktijken zijn onwettig, want de mensen op de beelden hebben geen toestemming gegeven”, zegt Caroline De Geest van de Privacycommissie, die eigenaars van camera’s aanraadt om alles goed te beveiligen.

Staatssecretaris De Backer maakt zich ernstige zorgen over die schending van onze privacy. “Dit kan echt niet door de beugel. Omdat deze website zich onrechtmatig beelden eigen maakt, en het dus eigenlijk om hacking gaat, vragen wij een onderzoek aan de Computer Crime Unit van de federale politie”, zegt De Backer.

De website vormt een potentiële goudmijn voor inbrekers, dieven en tigerkidnappers. Zij zien wanneer bewoners thuiskomen, met welke dure wagens ze rijden, of er een waakhond is en wanneer de winkelier zijn kassa leegmaakt.

Bron: hbvl

Hiervoor verwittigen we onze klanten al jaren. Laat je systeem installeren door een erkende installateur met kennis van zaken die zorgt voor een perfecte beveiliging van hun beelden.

Wat kan Ramcom Security voor u betekenen?

Ramcom Security is opgericht als IT dienstenbedrijf en bouwde een uitgebreide kennis op inzake computer netwerken, beveiliging en camera installatie’s.
Wenst u meer informatie of een offerte? Wij helpen u graag verder!

 

VAKANTIE: niet voor de dieven !

Klassiek staat deze periode erom bekend dat het aantal inbraken stijgt. Dit wordt tegenwoordig voor inbrekers en rondtrekkende bendes nog makkelijker gemaakt door de aanwezigheid van sociale media.

social-media
Wees dus gesloten met het plaatsen van Tweets, Instagramfoto’s, Foursquareberichten en vermeld ook niet op je Facebookwall wanneer je op vakantie bent en hoe lang, want hierdoor breng je inbrekers onnodig op het idee om bij je langs te komen, weliswaar niet op je vakantieadres maar wel op je thuisadres.
Het inchecken in Foursquare vertelt namelijk waar je bent en dus ook… waar je niet bent. Als je ongewone bewegingen ziet bij je buur doe dan de moeite om even naar 101 te bellen.
De beste controle is nog altijd de sociale controle. Vraag aan je buren of familie dat ze een oogje in het zeil houden bij je afwezigheid. Zorg ervoor dat er rond je woning geen voorwerpen liggen die kunnen gebruikt worden om in te breken (ladders, werkgerief, ijzer, …).
Vakantietoezicht kan je aanvragen via www.police-on-web.be of via het document afwezigheidstoezicht aanvragen.

Volgend artikel stond in de Standaard waarom bepaalde woningen of wijken meer geliefd zijn bij inbrekers dan andere.

Marlijn Peeters van de Universiteit Gent doctoreert met een onderzoek waarbij ze nagaat waar het droomhuis van de inbreker ligt. Ze onderzocht daarvoor 1.551 Gentse woningen in 151 verschillende buurten. Peeters benadrukt dat in de strijd tegen woninginbraken toezicht belangrijker is dan toegankelijkheid. Maar ook dat zelfs een likje verf het risico op inbraak kan verminderen. Hieronder 7 tips om je woning onaantrekkelijk te maken voor lieden die op je bezittingen uit zijn.

  1. Hou je haag in de gaten Met een te lage of te hoge haag stijgt het risico op inbraak. Hou je haag op een gemiddelde hoogte. Dat zorgt ervoor dat je huis nog goed zichtbaar is, zodat er sociale controle mogelijk is. Tegelijk is je woning op die manier niet al te vlot toegankelijk. “Hoge heggen rond een woning, die weliswaar de woning minder toegankelijk maken, belemmeren het zicht en verhogen zo de kans op inbraak”, weet Peeters.
  2. Laat je auto op de oprit staan Woningen met een oprit blijken aantrekkelijk voor inbrekers. Bij dergelijke woningen is het makkelijk te zien of er bewoners of buren thuis zijn. Als je wagen op de oprit staat, zijn ze gealarmeerd.
  3. Zorg voor inkijk Je mag het dan ongemakkelijk vinden dat de buren binnenkijken, maar ze zijn wel de ideale afschrikkers voor inbrekers. Hoe meer buren je hebt en hoe makkelijker die kunnen gluren, hoe minder aantrekkelijk je woning is voor inbrekers. “De kans op inbraak is lager als aangrenzende huizen zichtbaar zijn”, zegt Peeters.
  4. Lekker ingesloten Het hoogste risico op inbraak ligt bij vrijstaande woningen. Bij rijhuizen en appartementen is er meer toezicht en zijn er minder mogelijkheden om in te breken. Appartementen in hoogbouw vormen een opmerkelijke uitzondering op die regel. Daar wordt net meer ingebroken omdat ze anoniemer en toegankelijker zijn. Het is er ook minder duidelijk wie wel en niet in het gebouw hoort, wat de sociale controle en het toezicht bemoeilijkt.
  5. Leve de doodlopende straat Straten met zijstraten en grotere straten zijn aantrekkelijker voor inbrekers. In doodlopende straten wordt minder ingebroken. Ook hier speelt de sociale controle een rol. In een doodlopende straat is het minder druk en wordt een vreemde snuiter sneller opgemerkt.
  6. Kies een residentiële wijk In buurten met veel handelszaken wordt meer ingebroken dan in residentiële wijken. Meer specifiek zijn straten met kantoren, sportfaciliteiten en wijken met hotels meer gegeerd bij inbrekers. De verklaring? Die straten worden drukker bezocht, ook door mensen met slechte bedoelingen.
  7. Hou het netjes Inbrekers zijn niet tuk op goed onderhouden huizen en straten. Ruim dus je afval op en geef je ramen een likje verf. “Een woning die netjes onderhouden is, straalt uit dat het minder gemakkelijk is om er binnen te komen”, weet Peeters
 
© Copyright 2016 Beveiliging - Software - IT - Telecom Ramcom. All Rights Reserved. Privacy policy